Tutorial Little Planet Panorama

 

Tutorial Little Planet panorama

 

In mijn tutorial over het Little Planet panorama  , ik ga stap voor stap laten zien hoe je een Little planet panorama maakt . Je moet met een zeer goede basis starten , daar wil ik mee bedoelen , als je je foto gaat maken moet je zeker met een statief werken . Zorg dat je toestel horizontaal staat en zorg voor veel ruimte , ik nam mijn foto met een Canon 10-22 EF-s superbreedhoek lens , ook nam ik deze foto’s in Raw voor de Nikon mensen in Tif  . Goed we gaan starten ik open mijn foto in Photoshop , de foto die ik nu gebruik , heb ik op voorhand al in HDR omgezet om nog meer sfeer te krijgen .

Eerst gaan we een raster leggen over onze foto en hem perfect recht zetten volg even.

 

Bij het recht zetten van je foto klik je op gereedschap rechttrekken links in de balk . op de foto zie je .1 en .2 deze punten moeten perfect horizontaal  komen te liggen  deze verbind ik met elkaar doormiddel gereedschap rechttrekken tot .1 en .2 mooie op het raster komen te liggen . zoals in de volgende foto .

 

Tijdens het bijsnijden moet je op het volgende letten op het raster heb ik vier pijlen gezet ,dit zijn je punten die quasi gelijk moeten zijn om later je cirkel te laten aansluiten , vergeet de crop niet te bevestigen !!!  Extra : aan de hand van je crop aan de onder zijde bepaal je ook de grote van binnen cirkel hier heb je dus wat ruimte om te experimenteren .

 

Vervolgens gaan we de foto Selecteren “alles” om daarna op Afbeelding te  klikken vervolgens roteren en 180°  zodat onze foto op zijn hoofd staat . dit is nodig om een cirkel te vormen anders zou het kasteel aan de binnenzijde cirkel komen te staan , je kan dit altijd eens uittesten om het te begrijpen  . op naar de volgende stap.

 

Nu gaan we onze filter toepassen , dit door op filter te klikken en vervolgens vervormen en Poolcoördinaten . 

 

 Bevestigen klik op Ok je moet niets aanpassen .

 

Hier hebben we ons resultaat maar het ziet er maar raar uit . Geen paniek deze bewerking vraagt nog wat nabewerking zoals de stitch wegwerken en terug 180° omkeren en de cirkel mooie rond te maken .

Net als de eerste maal gaan we de Afbeelding , Roteren , 180°

 

Vervolgens gaan we een ronde cirkel maken . Eerst gaan we de foto Selecteren “Alles” om zo op Afbeelding te klikken Transformatie zo verder Vrijtransformatie . zie verder volgende foto

 

Door de kader met de aangewezen punten te gaan verschuiven ga je zien dat je een mooiere ronde vorm zal verkrijgen , ook hier vergeet niet te bevestigen met het groene vinkje .

 

De witte of grijze rand die snij je weg met het croptool .

Nu nog de stitch fout bijweren dit gaan we doen met de kloonstapel en door goed in te zoomen.

Heb je nog geen ervaring met klonen volg even , Klik op de kloonstempel , zal nu een rond icoontje zien met een kruisje in . Hier ga je met op de kleur staan die je wil klonen vervolgens hou je Alt ingedrukt en klik met je linker muisknop op de gewenste kleur los Alt vervolgens kan je met je linker muisknop de geselecteerde kleur clonen .

 

Tot we tot dit resultaat komen 

Om vervolgens tot dit resultaat te komen .

Ons Little Planet panorama is klaar !!!

Laat je niet ontmoedigen als het niet goed is van de eerste maal , maar je zal voelen als je deze bewerking onder de knie hebt , geeft het je ruimte om te experimenteren  .

Dit is een eigen tekst staan er fouten in mag je me het altijd melden .
Wil je dit publiceren graag eerst even een berichtje op voorhand .
Update 15/07/2017 .

Je kan de hele tutorial ook downloaden in PDF vorm hier onder 

Tutorial Little Planet panorama
PDF – 1,3 MB 920 downloads